tirsdag 2. september 2008

I Magadan

For første gang på snart en måned har gutta kommet seg på nett og fått lest gjesteboken. Det var med blanke øyne de satt og leste alle hilsner og lykkeønskninger dere har sendt. Tusen, tusen takk.
Det ble en stor dag da vi ankom Magadan. Russisk TV2 ventet rett utenfor byen for å sikre seg det første intervjuet. I kaldt regnvær ble Thor og Arne intervjuet og fulgt i bilkortesje sammen med følgebilen inn til byens administratsia. Her sto en delegasjon med varaordføreren i spissen og ønsket velkommen de to syklistene som kom, kalde og gjennomvåte, men med store smil og hvert sitt norske flagg høyt hevet.
Mottagelse på ordførerens kontor (med en bunke aviser under stumpen.. De var jo klissvåte) hvor radio, lokal TV og annen presse lot seg imponere av at noen hadde klart å komme seg gjennom et område det egentlig ikke går an å sykle gjennom.
Etter at Syklistene hadde det siste TVintervjuet nede ved havet, hvor til og med seler stakk hodet opp for å følge med, ble Gorm arrestert for manglende skilter på bilen. TV teamet fikk se hva som skjedde og filmet hele greia, så Gorm slapp med en bot.
Kvelden ble tilbragt i en leilighet vi fikk leie for 1000 rubler dagen, og kveldsnyhetene viste et langt innslag om "de knallsterke norske vikinger" og deres inntog her i Magadan.
Men.... (for det er alltid et men) nå jobber vi intenst med å skaffe oss transport til Kamchatka - og det er ikke lett.. Vi flyr fra kontor til kontor, mens regnet øser ned, og det ser ikke akkurat lyst ut. --... Men, time will show!