tirsdag 16. september 2008

40 mil på dårlige veier!

Rapport fra Gorm via telefon til sin søster Anne:

Vi er i Esso (engelsk), Эссо (russisk), en liten by 466 m.o.h med 1965 innbyggere. Ble tatt veldig godt imot av noen unge gutter i en tysk stiftelse som vi faktisk også hadde vært i mail kontakt med i løpet av våren. Vi får sove i et gjestehus i 2.etg, så dette blir topp!

Jeg har ansvaret for bilen vi nå leier, mat og praktiske gjøremål. Det er små magasiner med mat overalt hvor det er folk, så dette er ikke noe problem så langt.
Veiene er pyton, men iflg Thor er det kun 2 typer veier….1) Dårlige veier eller 2) Jævl… dårlige veier Og Yakutsk var visstnok verre. Thor sykler nå alene og selv om ferden går langs nord-syd veien (den eneste) – så tar vi avstikkere der vi ser eller skjønner at det er folk.

Vi blir tatt meget vel imot og i kveld blir det festmåltid med en 3 kg `s laks som vi fikk fra noen veiarbeidere, og grønnsaker de fikk fra en husmor (– neper, poteter og gulerøtter + masse bladpersille som visstnok skulle være særdeles viktig for menn!) Og sist, men ikke minst: bading i en varm kilde. (Som vi har skrevet om før her i bloggen.)
Vi er sunne og friske (kun en liten senebetennelse hos Thor) og vi møter masse hyggelige mennesker. Thor har syklet 40 mil de siste seks dagene, så humøret er på topp!

Vi reiser gjennom majestetiske omgivelser med èn svær fjellkjede på hver side.